"Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie"
Strona internetowa współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania
"Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER"
Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020
Cel operacji: Sprawne wdrażanie LSR, w tym realizacja Planu Komunikacji.
Przewidywane wyniki operacji: finansowy postęp we wdrażaniu LSR."

BEE FRIENDS/Przyjaciele pszczół

BEE FRIENDS/Przyjaciele pszczół - projekt współpracy rozpoczęty

Czytaj więcej

Posiedzenie Rady LGD "Żywiecki Raj…

Zaproszenie na posiedzenie Rady LGD "Żywiecki Raj", 7 grudnia 2018 r. tj. piątek o godz. 13.00, dotyczące wyboru wniosków o powierzenie grantu w ramach naborów: Turystyka Dziedzictwa „Żywieckiego Raju” nr 5/2018/G...

Czytaj więcej

Podsumowanie wizyty studyjnej w dniach 1…

Wymiana doświadczeń, wzrost wiedzy oraz inspiracje do dalszego działania to najcenniejsze efekty wizyty studyjnej pn. „Dobre praktyki FIRMY-IDEI” organizowanej przez Fundację Gospodarki i Administracji Publicznej w Krakowie na zlecenie LGD...

Czytaj więcej

Wizyta studyjna do Krakowa pn. „Dobre pr…

Stowarzyszenie – Lokalna Grupa Działania „Żywiecki Raj” zaprasza na bezpłatną wizytę studyjną do Krakowa pn. „Dobre praktyki FIRMY-IDEI”, przedsięwzięcie współfinansowane jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania 19.2 „Wsparcie...

Czytaj więcej

Marka turystyczna "Żywiecki Raj…

Spotkanie inaugurujące cykl wydarzeń mających na celu stworzenie marki turystycznej "Żywiecki Raj".  

Czytaj więcej

16 września 2018 r. w Amfiteatrze „Pod Grojcem” w Żywcu, pod patronatem Wojewody Śląskiego Jarosława Wieczorka, odbyło się Święto Plonów, w ramach którego miał miejsce, 4 ostatni, Festiwal Smaku. Festiwale zostały przeprowadzone w ramach projektu współpracy „Kulinarne Unikaty Chałup – Nowością Inspiracją Atrakcją”- KUCHNIA. Podczas Święta Plonów odbył się również Powiatowy Przegląd Potraw Regionalnych pn. „Próbowacka Jodła Beskidzkiego” oraz Święto Miodu.

Tradycyjnie, jak na każdym Festiwalu Smaku, miały miejsce degustacje potraw regionalnych z terenu Powiatu Żywieckiego oraz Partnerów projektu współpracy KUCHNIA, tj  Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania "Podbabiogórze"Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania "Dolina Soły" oraz Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania "Wadoviana".

 Święto Plonów rozpoczęła Msza święta dziękczynna za tegoroczne zbiory, której przewodniczył Jego Ekscelencja ksiądz Biskup Senior Tadeusz Rakoczy. Oprawę muzyczną Mszy świętej zapewniła Miejska Orkiestra Dęta Miasta Żywca oraz Zespół Regionalny „MAGURZANIE” z Łodygowic.

 

Po  Mszy rozstrzygnięte zostały konkursy:

- wieńców dożynkowych,

- Potraw Regionalnych pn. „Próbowacka Jodła Beskidzkiego” oraz

- Pasieka Roku 2018. Wyniki Konkursów znajdują się na stronie internetowej Starostwa Powiatowego w Żywcu.

 

Stowarzyszenie - Lokalna Grupa Działania "Żywiecki Raj" wraz z partnerami projektu współpracy KUCHNIA, dziękują

Starostwu Powiatowemu za możliwość przeprowadzenia Festiwalu Smaku w ramach Święta Plonów.

 

IMG 0031

IMG 0056

 

IMG 0051

 

IMG 0053

 

IMG 0077 

IMG 0078

 

IMG 0086

 

IMG 0168

IMG 0143

 IMG 0203

IMG 0178

 

IMG 0125

IMG 0155

IMG 0110

IMG 0207

IMG 0181

 IMG 0153

 

 

 

IMG 0096

 

 

IMG 0146

 

 

IMG 0136

IMG 0132

 IMG 0107

 

IMG 0074

 

 IMG 0072

 IMG 0067

IMG 0216

 

IMG 0212

 

IMG 0218

IMG 0200

IMG 0198IMG 0152

 

 IMG 0102

 IMG 0121

 IMG 0100

IMG 0135

Pliki cookie pomagają nam udostępniać nasze usługi. Korzystając z tych usług, zgadzasz się na użycie plików cookie. Więcej informacji