"Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie"
Strona internetowa współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania
"Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER"
Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020
Cel operacji: Sprawne wdrażanie LSR, w tym realizacja Planu Komunikacji.
Przewidywane wyniki operacji: finansowy postęp we wdrażaniu LSR."

Marka turystyczna "Żywiecki Raj…

Spotkanie inaugurujące cykl wydarzeń mających na celu stworzenie marki turystycznej "Żywiecki Raj".  

Czytaj więcej

Szkolenie „Fundusze na rozpoczęcie dział…

Zapraszamy na BEZPŁATNE Szkolenie „Fundusze na rozpoczęcie działalności gospodarczej", organizowane przez Lokalny Punkt Informacyjny Funduszy Europejskich w Bielsku-Białej.

Czytaj więcej

Spotkanie informacyjne na temat wypełnia…

2 października 2018 r. o godz. 16 w Sali Kominkowej Zamku w Łodygowicach miało miejsce spotkanie informacyjne dla osób zainteresowanych wypełnieniem i złożeniem  wniosku o powierzenie grantu.

Czytaj więcej

Spotkanie informacyjne dla pszczelarzy

W dniu dzisiejszym gościliśmy przedstawicieli kół pszczelarskich niemalże z całego powiatu żywieckiego, zrzeszonych w Beskidzkim Związku Pszczelarzy Bartnik. Na spotkaniu omówione zostały możliwości pozyskania dofinansowania w ramach planowanych projektów grantowych...

Czytaj więcej

Uwaga!!! Nowe Granty, spotkanie 2 paździ…

Spotkanie dla podmiotów zainteresowanych realizacją zadań w ramach projektów grantowych

Czytaj więcej

18 kwietnia br, w Krakowie, pomiędzy Partnerami:

-Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania ”Podbabiogórze”
-Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania „Wadoviana”
-Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania „Dolina Soły”
-Stowarzyszenie - Lokalna Grupa Działania „Żywiecki Raj” a Urzędem Marszałkowskim Województwa Małopolskiego została podpisana Umowa o przyznaniu pomocy, na realizację projektu współpracy pn. „Kulinarne Unikaty Chałup - Nowością Inspiracją Atrakcją” – KUCHNIA w ramach poddziałania 19.3 "Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania" objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

Celem projektu jest zachowanie dziedzictwa kulinarnego i promocja kuchni regionalnej poprzez:

-wydanie przewodnika kulinarnego zawierającego również mapę pn. „Kulinarne Smaki Czterech Krain” wraz z przepisami kulinarnymi,

-warsztaty kulinarne z przygotowaniem potraw regionalnych na obszarze każdego Partnera Projektu,

-degustacja wraz z prezentacją potraw regionalnych LGD podczas imprez kulturalnych,

-utworzenie i oznakowanie „Szlaku Kulinarnego” pod nazwą „Kulinarne Dziedzictwo Kulturowe”. Szlak ma łączyć lokalnych przedsiębiorców promujących i proponujących w menu potrawy stricte regionalne. Dla restauratorów przewidziany jest konkurs „Kulinarne powroty – smaki czterech regionów”.

 

 

Pliki cookie pomagają nam udostępniać nasze usługi. Korzystając z tych usług, zgadzasz się na użycie plików cookie. Więcej informacji